Τρίτη, Οκτωβρίου 11, 2016

ΤΤΙΡ: Η πιο σκοτεινή μορφή της δικτατορίας του κεφαλαίου



Αναδημοσιεύω από το ιστολόγιο "Αριστερά και πολιτική" το ακόλουθο λίαν διαφωτιστικό άρθρο.


Ποιος φαντάζονταν ότι ο φασισμός σταδιακά θα αποκτούσε παγκόσμια συνταγματική μορφή, κάτω από τη μύτη των λαών και (δήθεν) των αστών πολιτικών; Κανένας εκτός από τους κομμουνιστές, οι οποίοι ποτέ δεν λάθεψαν για τη φύση του καπιταλισμού στο ιμπεριαλιστικό του στάδιο. Ποτέ δεν διαχώρισαν τον φασισμό από τη βαθιά φύση του κεφαλαίου.

Δείτε το βίντεο στο τέλος.


Δεν βάζει ο νους του ανθρώπου αυτό που περιέχει για την ανθρωπότητα, η «Διατλαντική Εταιρική Σχέση Εμπορίου και Επενδύσεων» γνωστή και ως ΤΤΙΡ.

Δεν αφήνει τίποτα όρθιο, καμία αξία, κανένα μέρος της ζωής των ανθρώπων έξω από τον ασφυκτικό έλεγχο των πολυεθνικών. Καμία δημοκρατία, κανένα δημόσιο αγαθό ανέγγιχτο.

Μια συμφωνία βγαλμένη από τα σκοτεινά κατάβαθα της δικτατορίας του κεφαλαίου, η οποία για πρώτη φορά δείχνει εντελώς ωμά και τρομοκρατικά στους λαούς, ποιος είναι ο πραγματικός τρομοκράτης και ποιος κυβερνάει σε αυτή τη γη.




Ακούγοντας τον Ν. Κατσαρό, πρ. Πρόεδρο του ΕΦΕΤ, Επιστ. Συνεργάτη του ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος, έναν αστό επιστήμονα και αναλυτή, να μιλάει για το περιεχόμενο της συμφωνίας («υπερμνημόνιο» το είπε), πάγωσε η αίθουσα της ημερίδας ενός επιχειρηματικού φόρουμ για τα τρόφιμα.

Ξαφνικά, όλοι ένοιωθαν να φεύγει το έδαφος κάτω από τα πόδια τους. Ως επιχειρηματίες που θα ήθελαν πολύ να κατατάξουν τον εαυτό τους στους προνομιούχους (μικρο)καπιταλιστές αυτού του κόσμου, δεν είχαν φανταστεί ότι για το μονοπωλιακό κεφάλαιο των πολυεθνικών δεν ήταν παρά τα δεύτερα σκουπίδια του κόσμου, μετά τους εργαζόμενους και τον φτωχό λαό.

Όταν μάλιστα ακούγονταν στην αίθουσα ότι η διαδικασία προχωρήματος της συμφωνίας έμεινε εντελώς απόρρητη από το 2008 μέχρι το 2015 και ότι αποκαλύφθηκε από χάκερς, προσπαθούσαν να καταλάβουν ποιός κυβερνάει τη γη!

Όπως όλος ο κόσμος, ανακάλυψαν ξαφνικά ότι αυτή αποτελεί απόρρητο έγγραφο του πολυεθνικού κεφαλαίου στο οποίο απαγορευόταν στους λαούς να δουν και το εξώφυλλό της μη πιστεύοντας στα αυτιά τους. Άκουγαν με κατάπληξη ότι απαγορεύεται να έχουν γνώση οι:
-Δημοσιογράφοι,
-Συνδικαλιστικές και κοινωνικές οργανώσεις
-Πολιτικά κόμματα.

Ο μεγάλος εξευτελισμός όμως απλώθηκε στην αίθουσα, όταν αποκαλύφθηκε ότι απαγορεύεται να λάβουν αντίγραφα, ή να αποτυπώσουν ή να φωτογραφίσουν ή να κρατήσουν σημείωση, ακόμη και για το εξώφυλλό της οι:

-Υπηρεσιακοί παράγοντες κυβερνήσεων,
-Υπουργοί και Υφυπουργοί,
-Πρωθυπουργοί και ισότιμοι,
-Πρόεδροι κοινοβουλίων,
-Προέδρου της δημοκρατίας και ισότιμοι των χωρών της ΕΕ.

Απαγορεύεται να υπάρχει το κείμενο της συμφωνίας, εκτός ελεγχόμενου χώρου από τις πολυεθνικές!

Ναι, η αντίγραφο της συμφωνίας μπορούσε να βρίσκεται μόνο στην έδρα κάποιων πρεσβειών, εκεί μπορούσαν να πάνε κάποιοι εκπρόσωποι της κυβέρνησης να τη δουν, αλλά μόνο να τη δουν! Ούτε σημείωση, ούτε φωτογραφία, ούτε αντίγραφα, απολύτως τίποτα!

Τι περιέχει; Ελάχιστα έχουν διαρρεύσει. Το βαθύ έγκλημα κρύβεται επιμελώς, ακριβώς όπως κρύβονταν από τους Ναζί η δοκιμαστική εφαρμογή του.

Πάντως η ουσία της είναι, ιδιωτικοποίηση των πάντων, κατάργηση κάθε αστικής ρυθμιστικής (διαχειριστικής) εξουσίας πάνω στις πολυεθνικές, κατάργηση κάθε εργασιακού δικαιώματος, επιβολή των μεταλλαγμένων παντού, κατάργηση εθνικών ορίων, εθνικών τροφίμων, εθνικών καλλιεργειών, οικογενειακών καλλιεργειών, εθνικών οικονομικών κανόνων. Νερό, θάλασσες, ήλιος, αέρας, παιδεία, υγεία, ασφάλιση, ασφάλεια... τα πάντα ιδιωτικοποιούνται.

Τα κράτη απαγορεύεται να βάλουν οποιοδήποτε φραγμό επί ποινή προστίμου από τις… πολυεθνικές!

Νόμος θα είναι το δίκαιο των πολυεθνικών και κάθε δημόσια, κοινωνική και κρατική υπηρεσία θα περιέρχεται αυτομάτως στη δικαιοδοσία τους, όταν το αποφασίσουν, χωρίς κανένα δικαίωμα του κράτους να θέσει εμπόδιο.

Η δημοκρατία είναι αμφίβολο αν θα μπορεί να ισχύει σε σωματεία ή σε… ομάδες ανθρώπων. Για τα κράτη και τις κοινωνίες ούτε λόγος.

Ο κατάλογος των προγραμματιζόμενων, μελλούμενων εγκλημάτων, είναι ατελείωτος.

Μπορεί βέβαια, οι αστοί πολιτικοί και ανθρωπιστές, καταγγέλλοντας την συμφωνία, να μιλάνε από τη στενή αστική σκοπιά και να μην αγγίζουν την αναγκαιότητα ανατροπής του καπιταλισμού, αλλά εδώ είναι πλέον αδύνατο να κρυφτεί η ωμή ταξική δικτατορία του βαθέως κεφαλαίου των μονοπωλίων και των πολυεθνικών.

Έχουν αποθρασυνθεί τόσο πολύ που μετέτρεψαν τον κοινό φασισμό σε παγκόσμια συμφωνία, σε παγκόσμιο σύνταγμα των πολυεθνικών επί των λαών.

Δεν έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία. Δεκαετίες τώρα μέσα από την καλλιέργεια του νεοφιλελευθερισμού καλλιεργούσαν ως ιδανικό την πιο σκοτεινή φύση του κεφαλαίου στις κοινωνίες, ώστε σε συνέχεια, κάθε τερατώδη απαίτησή του να φαίνεται εντελώς μέσα στα πλαίσια της «λογικής» που καλλιέργησε και επέβαλε το σύστημα.

Παράλληλα, επιβάλλονταν δοκιμαστικά σε παγκόσμιο και εθνικό επίπεδο, διάφορα μέτρα προετοιμασίας με τις διάφορες συμφωνίες, όπως της κατάργησης εθνικών φραγμών και Δικαίων, κατάργηση εθνικών, δημοκρατικών, ατομικών και εργασιακών δικαιωμάτων, κατάργηση εμπορικών φραγμών, όρων και κανόνων κ.α.

Μέσα στο ίδιο πνεύμα, προωθούνταν σε όλο τον κόσμο η ακροδεξιά και ο νέος φασισμός, μαζί με τους «ανθρωπιστικούς» κατακτητικούς ιμπεριαλιστικούς πόλεμους αναδιανομής του κόσμου.  

Το δίδαγμα είναι ένα. Δεν έχει όριο η εγκληματική φύση του καπιταλισμού. Αυτά που έκαναν οι Ναζί ήταν απλώς δοκιμαστική άσκηση μπροστά στη νέα κόλαση που ετοιμάζει για όλους τους λαούς. Μοναδική λύση, ο αγώνας για την ανατροπή του σε κάθε κράτος και παγκοσμίως.


Ν. Κατσαρός: Η Συμφωνία ΤΤΙΡ, παγκόσμια απειλή 9.10.2016