Παρασκευή, Νοεμβρίου 01, 2013

Πόσα θέλετε να μας τρελάνετε;

Φτάνει που η δημοσιογραφική πένα βουτιέται στο αντικομμουνιστικό φαρμάκι, κι απέ ό,τι πιο βλακώδες γράψει εμείς το δημοσιεύουμε, με καμάρι μάλιστα, φάτσα κάρτα στην πρώτη σελίδα μας, ως τίτλο κύριου άρθρου!

Το πρωτοσέλιδο της «Δημοκρατίας»

Όπως γνωρίζουμε πολύ καλά όλοι μας, στην πάλαι ποτέ Σοβιετία το τυραννικό κομμουνιστικό καθεστώς υπέβαλλε τους ατυχείς υπηκόους του στην ακόλουθη, ανήκουστης θηριωδίας σατανική επινόηση: Έχοντας επιβάλει τη συνταγματική πρόνοια να εξασφαλίζει το κράτος μέσω του λεγόμενου «κρατικού αποθέματος κατοικιών» στέγη σε κάθε πολίτη, δολίως είχε παγιδέψει τον κοσμάκη να φορτωθεί κάθε οικογένεια, κάθε νοικοκυριό κι από 'να σπίτι (Θεός να το 'κανε σπίτι, δηλαδή, αλλά… μήπως υπήρχε και Θεός; Είχε καταργηθεί κι αυτός με απόφαση του Ανωτάτου —ανώτερου κι απ' τον Μεγαλοδύναμο— Σοβιέτ, οπότε… φασκελοκουκούλωσ' τα!). Ένα σπίτι, σωστό βραχνά, καθώς ο πολίτης, για να το αποκτήσει, αναγκαζόταν να πάρει δάνειο από την Τράπεζα (την κρατική, σημειώστε, όχι ιδιωτική· ιδιοκτησία δηλαδή του σοβιετικού κράτους, του πλέον ανάλγητου υπερμονοπωλίου όλων των εποχών). Αυτό το δάνειο τον κατάτρυχε σ' όλη την, έτσι κι αλλιώς, μίζερη ζωή του. Δυσβάστακτοι τόκοι τού κατάτρωγαν τον πενιχρό μισθό του, από τον οποίο δεν ήξερε τι να πρωτοπληρώσει: το ρεύμα, το νερό, τα δημοτικά τέλη, τους φόρους, τις ασφαλιστικές εισφορές, τα χαράτσια, τα φροντιστήρια για τα παιδιά του, τα φάρμακα, τους γιατρούς… Άσε πια κι αν τύχαινε ν' αρρωστήσει τι τον περίμενε. Αν δεν είχε να διαθέσει μια περιουσία για να προσφύγει σε κανά ιδιωτικό θεραπευτήριο της προκοπής, θα έπρεπε να δοκιμάσει την αθλιότητα των κρατικών (σοβιετικού τύπου, μην ξεχνιόμαστε) νοσηλευτικών ιδρυμάτων, όπου θα έπρεπε να φέρει από το σπίτι του το μαξιλάρι, τα σεντόνια ενίοτε, τις κουβέρτες σίγουρα, το θερμόμετρο, ν΄αγοράσει την πάπια, τον χαρτοβάμβακα (είχανε, άραγε;), το βαμβάκι κ.λπ. Δεν ήταν σπάνιες οι περιπτώσεις που η εξυπηρέτηση των στεγαστικών δανείων, λόγω και των τοκοχρεωλυσίων, δεν ήταν δυνατή και τότε ακολουθούσε η κατάσχεση. Καθημερινά δε χιλιάδες σπίτια μέναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, γιατί η κρατική (σοβιετικού τύπου) εταιρεία ηλεκτρισμού προχωρούσε σε διακοπή της ηλεκτροδότησης σ' όσους αδυνατούσαν να πληρώσουν τον γνωστό ως «φόρο σοβιέτ» επαχθέστατο φόρο ακίνητης περιουσίας. Φυσικά, οι άνθρωποι είχαν λησμονήσει ό,τι για τον υπόλοιπο κόσμο, για μας, ας πούμε, ήταν και είναι καθημερινότητα σχεδόν: θέατρο, κινηματογράφος, όπερα, κολυμβητήριο, πατινάζ, άθληση… Κι οι διακοπές, άλλη πονεμένη ιστορία…

Όλα αυτά όποιος ισχυριστεί ότι δεν τα γνωρίζει, μάλλον θα πρέπει να είναι κολλημένος αναγνώστης του «Ριζοσπάστη»· δεν υπάρχει άλλη εξήγηση! Αν διάβαζε οποιαδήποτε άλλη εφημερίδα, δεν θα είχε τέτοια άγνοια. Δόξα τω Θεώ (που, δόξα τω Θεώ, εμείς δεν τον έχουμε καταργήσει) υπάρχει τέτοιος πλουραλισμός σοβαρών εφημερίδων, που μπορεί ο καθένας να βρει εκείνη που του ταιριάζει. Έτσι, αν του κάθεται στο στομάχι ο Πάσχων (αιωνίως) Μανδραβέλης ή ο Τάσος Τέλλογλου ή ο Στέφανος ο (sic) Κασιμάτης, ας μην πάρει τη «ναυαρχίδα», την «Καθημερινή». Υπάρχει, φερειπείν, η «Δημοκρατία», η οποία έχει, ειρήσθω εν παρόδω, και… Φαήλο! Και γράφει τούτα τα λόγια τα μεστά:

Στιγμιότυπο από την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας
Πάει πίσω ο «φόρος σοβιέτ»!

Πάει πίσω η επιβολή του «φόρου σοβιέτ» επί των ακινήτων, για να εξυπηρετηθούν οι δύσκολες συγκυρίες. Κατά τις πληροφορίες μελετάται ο φόρος να επιβληθεί μετά τον Μάιο, ώστε να αποκλιμακωθούν οι εντάσεις που έχουν δημιουργηθεί στην κοινωνία, αλλά και στις κοινοβουλευτικές ομάδες που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Προφανής στόχος είναι να γίνουν πρώτα οι διπλές εκλογές (ευρωεκλογές και δημοτικές), οι οποίες ενδεχομένως να γίνουν και τριπλές, αν προστεθούν και οι εθνικές εκλογές, και κατόπιν από το καλοκαίρι του 2014 να αρχίσουν να καταφθάνουν στους πολίτες τα σημειώματα με τον νέο φόρο.

Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση «αγοράζει» χρόνο και προσπαθεί να επαναλάβει το κόλπο που είχε γίνει και με τις δύο εκλογικές αναμετρήσεις του 2012, οι οποίες, όπως ενθυμούμεθα, ανέστειλαν προσωρινά την αποστολή του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας.

Το ύπουλο σχέδιο της αναβολής επεξεργάζεται (σ.ιστ.: sic) το υπουργείο Οικονομικών, σε μια προσπάθεια να χρυσώσει το χάπι στους Έλληνες που δέχονται συνεχή χτυπήματα από τη σκληρή φορομπηχτική πολιτική. Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για ολιγόμηνη αναβολή και όχι απαλοιφή του φόρου. Ο συνολικός λογαριασμός του φόρου που θα βεβαιώσει το υπουργείο Οικονομικών ανέρχεται στα 3,5 δισ. ευρώ, με προοπτική να εισπραχθούν 2,9!

Για την ιστορία, να αναφέρουμε ότι η αρχική εισήγηση των υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών ήταν να ξεκινήσει η πληρωμή του φόρου ακινήτων τον Φεβρουάριο του 2014, αμέσως μόλις τελειώσει η πληρωμή των απανωτών φόρων που ήδη επιβάλλονται στα ακίνητα (ο Φόρος Ακίνητης Περιουσίας για το 2011, το 2012 και το 2013, και το Εκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτων που εισπράττει η ΔΕΗ).

Ομως, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, σύμφωνα με πληροφορίες της «δημοκρατίας», απέρριψε την πρόταση αυτή, θέλοντας να αποφύγει τις πολιτικές και τις κοινωνικές αντιδράσεις που θα προκαλούσε η επιβολή ενός νέου χαρατσιού κοντά σε εκλογική αναμέτρηση. Έτσι, ζήτησε από τις υπηρεσίες να καταρτίσουν νέο χρονοδιάγραμμα, κατά το οποίο η πληρωμή του Ενιαίου Φόρου Ακινήτων μετατίθεται περίπου 3 μήνες, ώστε να ξεκινήσει μετά τον Μάιο —ίσως από τον Ιούνιο—, όταν δηλαδή θα έχουν κλείσει οι κάλπες για τις ευρωεκλογές και τις δημοτικές εκλογές, και ενδεχομένως και για τις εθνικές, που θα πραγματοποιηθούν τον Μάιο.

Οσον αφορά τον τρόπο πληρωμής, αυτά που ξεκαθαρίζονται στο σχετικό νομοσχέδιο είναι ότι ο φόρος θα πρέπει να εξοφληθεί έως και το τέλος του έτους και ότι όποιος πληρώσει τον φόρο εφάπαξ θα καρπωθεί έκπτωση 1,5%. Με τη διατύπωση της διάταξης προκύπτει ότι ο φόρος ακινήτων θα πληρωθεί το 2014 σε έξι μηνιαίες δόσεις ή τρεις διμηνιαίες.

Όπως διαπιστώνετε από το παραπάνω δημοσίευμα της εκλεκτής εφημερίδας, με απογοήτευση ασφαλώς, οι αντισοβιετικές διαδηλώσεις του όχλου, που υποκινείται από τα έμπλεα αντισοβιετισμού συνδικάτα, δυστυχώς ολιγόμηνη μόνο καθυστέρηση της επιβολής του φόρου σοβιέτ ενδέχεται να επιφέρουν. Το «τελευταίο σοβιετικό κράτος στην Ευρώπη», το κράτος μας, παραμένει ισχυρό. Τρομάρα μας!…