Δευτέρα, Ιουνίου 14, 2010

Η τρώεικα (συμ)μορφώνει δημοσιογράφους!


Στον «Ριζοσπάστη» του Σαββάτου 12–6–2010 υπάρχει η σχετική είδηση και δίπλα το σχόλιο της εφημερίδας, το οποίο αναδημοσιεύω στη συνέχεια (δίνω επίσης τον δεσμό για όποιον θέλει να διαβάσει την είδηση, αν και το σχόλιο την εμπεριέχει περιληπτικά):

«Ενσωματωμένοι» στην άθλια προπαγάνδα

Στα ψιλά πέρασε χτες η είδηση ότι εταιρεία επικοινωνιολόγων στην Ελλάδα συνεργάστηκε με το ΔΝΤ για να στηρίξει την προώθηση του αντιλαϊκού μνημονίου της κυβέρνησης με την ιμπεριαλιστική τρόικα[1]. Τι είπε χτες ο επικεφαλής της συγκεκριμένης εταιρείας, καταθέτοντας στην επιτροπή της Βουλής για το σκάνδαλο «Ζήμενς»; Ότι για λογαριασμό του ΔΝΤ, και με το αζημίωτο, αναλάμβανε να φέρει σε επαφή με την τρόικα διάφορους δημοσιογράφους, ώστε στη συνέχεια αυτοί να συνδράμουν επικοινωνιακά την προώθηση του μνημονίου και των αντιδραστικών μέτρων που περιέχονται σε αυτό.


Επί της ουσίας, ομολόγησε ότι ο προπαγανδιστικός μηχανισμός της κυβέρνησης και της πλουτοκρατίας έχει μεγάλη «ουρά». Ότι σ' αυτόν είναι ενταγμένοι με τον πιο επίσημο τρόπο «δημοσιογράφοι» που κάνουν επαφές με το ΔΝΤ και γράφουν κατά παραγγελία υπέρ των μέτρων που προωθούνται σε βάρος του λαού. Μετά από αυτή την αποκάλυψη, ο καθένας δικαιούται να πιστέψει ότι ένα μεγάλο μέρος όλων αυτών που με τη γραφίδα και το μικρόφωνό τους συμμετέχουν στην προπαγανδιστική επίθεση υπέρ των αντιλαϊκών μέτρων και κατά των εργατικών κινητοποιήσεων έχουν περάσει από το τραπέζι του ΔΝΤ.

Η ίδια η εταιρεία επικοινωνιολόγων ισχυρίζεται ότι ένα από τα καθήκοντά της ήταν να αποδελτιώνει και να στέλνει στο ΔΝΤ τα δημοσιεύματα του Τύπου που το αφορούσαν. Ανάλογη δουλειά «επικοινωνιακής στήριξης» με την αξιοποίηση δημοσιογράφων είχε στήσει η ίδια εταιρεία και για λογαριασμό της «Ζήμενς». Πρόκειται για την αποθέωση της αθλιότητας όλων εκείνων που επιτίθενται στο λαό και τον συκοφαντούν, όντας ενσωματωμένοι σε προπαγανδιστικούς μηχανισμούς που μόνο στόχο έχουν να κάνουν το άσπρο μαύρο για λογαριασμό της πλουτοκρατίας και των κομμάτων της.

Έχω μιαν απορία: Ο λαμπρός αστέρας της «Καθημερινής», ο Στέφανος ο Κασιμάτης (κατά το «ο Σάββας ο Τσιμπόγλου» του ιδίου), αυτός ο διαπρύσιος κήρυκας της υποτέλειας στα κελεύσματα της τραπεζικής υπερεξουσίας (ΔΝΤ, ΕΚΤ κ.λπ.), αυτός που καταβάλλει εργώδεις προσπάθειες για την καθολική επιβολή της αντιλαϊκής πολιτικής, αυτός που πρωταγωνιστεί στην κατασυκοφάντηση των εργατικών κινητοποιήσεων (ότι δίνει τα διαπιστευτήριά του προς τα αφεντικά του, λένε κάποιοι κακεντρεχείς), αυτός που πετάγεται έντρομος στον ύπνο του γιατί τον κυνηγάει τον έρμο ένας φοβερός εφιάλτης: «η ντουντούκα του Σάββα του(sic) Τσιμπόγλου», αυτός λοιπόν ο εκλεκτός δημοσιογράφος έχει άραγε συμμετάσχει σ' αυτές τις επιμορφωτικού χαρακτήρα επαφές με εκπροσώπους της τρώεικας; Αν ναι, πώς και δεν πήρε κάτι από τον κοσμοπολιτισμό των γιάπηδων, ώστε να γίνει λιγουλάκι κομιλφό (comme il faut, τ.έ. καθωσπρέπει), να λειάνει κάπως αυτόν τον αγοραίο λόγο που αρθρώνει;

Βέβαια, μια παλιά παροιμία λέει: «Τον Πάγκαλο κι αν τον πλένεις, το σαπούνι σου χαλάς». Οράτε και αξιότιμον κύριον Λοβέρδον (αυτόν τον «Δεν πεθαίνουν κιόλας», ντε!).

Θα μου πείτε, τώρα εσύ τι προτιμάς δηλαδή; Τον ανέκφραστα νηφάλιο Πεταλωτή ή τον εκνευριστικά μειλίχιο Παπακωνσταντίνου, ας πούμε, που ξέρουν να καμουφλάρουν την αντιλαϊκή τους στάση; Δεν είναι καλύτερα να έχεις να κάνεις με άξεστους και χοντροκομμένους, που αποκαλύπτονται πιο εύκολα; Ε, όχι, δεν θα μπω σε τέτοιο ανόητο δίλημμα! Εξίσου αποκρουστικοί μού είναι και οι μεν και οι δε.

— — — — — — — — — — — — — — — — — — — —

[1]Εσφαλμένη γραφή, αντί του ορθού «τρώεικα».