Δευτέρα, Απριλίου 26, 2010

Εκρηκτικές καταστάσεις


1. Πολύ πριν μάθουμε το ΔΝΤ (Διεθνές Νομισματικό Ταμείο), μας ήταν ήδη πολύ γνωστό το εξίσου καταστροφικό ακρώνυμο ΤΝΤ (η εκρηκτική ύλη ΤριΝιτροΤολουόλη – TriNitroToluene). Καιρός πλέον να μάθουμε άλλο ένα σχετικό ακρώνυμο, το ΔΝΤ, τη ΔιΝιτροΤολουόλη, πρόδρομο της ΤΝΤ. Βλέπετε και σχετικό λήμμα στη Wikipedia για τη ΔιΝιτροΤολουόλη (DiNitroToluene).

2. Υγιής αντίδραση προλετάριων μετά την «ενεργοποίηση του μηχανισμού» (του εκρηκτικού της ΔιΝιτροΤολουόλης):

—Τι κάνεις;
—Ευτυχώς δεν είμαι καλά.
—Τι έχεις;
—Οξεία δουνουτίτιδα.
—Χμ! Κι εγώ το ίδιο! Πρόσεχε, το φάρμακο που θα πάρεις να μην είναι τοξικό, να είναι ταξικό!

3. Προσέξτε, επίσης, πώς πρέπει να διαβάζετε πίσω από τις γραμμές των "ευπρεπών" κειμένων των αστικών φύλλων των εφοπλιστών, τραπεζιτών, μεγαλοεργολάβων και λοιπών λακέδων του συστήματος. Για παράδειγμα–γύμνασμα, έστω το χθεσινό πρωτοσέλιδο κύριο πολιτικό σχόλιο της εφημερίδας «Καθημερινή» με τίτλο «Η αποδόμηση». Με μπλε γράμματα το κείμενο της εφημερίδας, με καφετιά το κείμενο που διαβάζουμε εμείς, οι ανερυθρίαστα κόκκινοι:


Η αποδόμηση
Άμα θέλουμε σας διαλύουμε
Το σημερινό πολιτικό προσωπικό της χώρας περνάει τις τελευταίες του εξετάσεις.
Ας προσέξει το σημερινό πολιτικό προσωπικό της χώρας να πετύχει στις εξετάσεις που δίνει στην πλουτοκρατία, να της τα δώσει όλα, χωρίς ενδοιασμούς, δισταγμούς, αναστολές, ώστε να την ικανοποιήσει, αλλιώς να ξέρει ότι αν δεν το κάνουν αυτό οι σημερινοί πολιτικοί, θα το κάνουν οι αυριανοί, αυτοί που εμείς θα τους επιβάλουμε!
Είναι προφανές πως το σύστημα της μεταπολίτευσης κατέρρευσε υπό το βάρος της ανεύθυνης διαχείρισης του δημοσίου χρήματος, των λαϊκισμών και της έλλειψης επαγγελματισμού.
Είναι προφανές πως το σύστημα της μεταπολίτευσης δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες της πλουτοκρατίας διότι, αν και σε φιλομονοπωλιακή κατεύθυνση γενικώς, σε ορισμένες περιπτώσεις ενέδωσε στην πίεση του λαϊκού κινήματος και διαχειρίστηκε το δημόσιο χρήμα για να ικανοποιήσει κάποιες λαϊκές ανάγκες. Από την άλλη, δεν τόλμησε να σαρώσει κάθε "κεκτημένο" δικαίωμα των εργαζομένων ούτε να εξασφαλίσει πλήρη ασυδοσία στη δράση του μεγάλου κεφαλαίου.
Τώρα, το κλειδί για το δημόσιο ταμείο θα το έχουν άλλοι.
Τώρα, το κλειδί για το δημόσιο ταμείο θα το έχουν πιο δικοί μας, πιο έμπιστοί μας λακέδες· αδίστακτοι!
Το πολιτικό, όμως, προσωπικό καλείται, σε συνεργασία με την Ε.Ε. και το ΔΝΤ, να κτίσει θεσμούς, αποτελεσματικούς μηχανισμούς κατά της φοροδιαφυγής και να βάλει τις βάσεις για μιαν υγιή ανάπτυξη.
Όμως κι εσείς που ήσασταν στα πράγματα μέχρι τώρα και τύποις εξακολουθείτε να είστε, προσέξτε να κάνετε ό,τι σας λένε η Ε.Ε. και το ΔΝΤ, να γκρεμίσετε λαϊκές κατακτήσεις, να ξεζουμίσετε τους εργαζόμενους με νέα φοροεισπρακτικά μέτρα, ώστε να μπουν οι βάσεις για ένα καθεστώς ασύδοτης δράσης των μονοπωλίων, που να εξασφαλίζει την πλήρη κυριαρχία τους.
Αν αντιμετωπίσει την έλευση ελεγκτών και ειδικών ως εξωτερική απειλή, ο κίνδυνος της οριστικής κατάρρευσης είναι ορατός.
Αν εσείς, οι σημερινοί πολιτικοί [Ε, χμ! Το λέμε στην πεθερά για να τ' ακούει η νύφη! Τ' ακούτε σεις, αγύριστα κεφάλια, κουκουέδες και συνοδοιπόροι, που κινιόσαστε «στα όρια της νομιμότητας» με τις απεργίες σας και τα συλλαλητήριά σας;], αντιμετωπίσετε την έλευση ελεγκτών και ειδικών ως εξωτερική απειλή, σας πήρε ο διάολος και σας σήκωσε! Η οριστική κατάρρευση της χώρας σας είναι μαθηματικώς εξασφαλισμένη από μας, την πλουτοκρατία, και τους υπηρέτες μας και επιμελώς σχεδιασμένη για τη δική μας ευημερία. Αν αντισταθείτε σ' αυτό, τότε έχουμε έτοιμη και τη δική σας, σημερινοί πολιτικοί, οριστική εκμηδένιση.
Ασχέτως ΔΝΤ ή Ε.Ε., εμείς οι ίδιοι οφείλουμε να αντιληφθούμε ότι πρέπει να φροντίσουμε ώστε η χώρα να μην αποτελεί τριτοκοσμική απομίμηση ευρωπαϊκού κράτους.
Σήμερα εμείς οι πλουτοκράτες μεταχειριστήκαμε τον μπαμπούλα του ΔΝΤ ή της Ε.Ε. για να μπορέσουμε να κάνουμε τη δουλειά μας. Κι εσείς, που εξακολουθείτε να αισθάνεσθε την υποχρέωση να απολογείσθε στους ψηφοφόρους σας, καλυφθήκατε πίσω απ' αυτόν. Οφείλετε όμως να αντιληφθείτε ότι αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί, μας δυσκολεύει πολύ. Πρέπει στο εξής από μόνοι σας, χωρίς την ανάγκη κανενός μπαμπούλα, να στρώνετε το έδαφος ώστε να κάνουμε τη δουλειά μας. Αυτό είναι το μοντέλο του σύγχρονου ευρωπαϊκού κράτους της Ευρώπης των μονοπωλίων.
Ο στόχος είναι δύσκολος, μεγάλος, αλλά εθνικός.
Ο στόχος είναι αντιλαϊκός, γι' αυτό θα υπάρξουν αντιδράσεις που θα δυσκολέψουν την επίτευξή του, αλλά είναι μεγάλης σημασίας για την πλουτοκρατία, στην υπηρεσία της οποίας είθισται παλαιόθεν οι υπηρέτες μας να θέτουν το έθνος. Επομένως βρείτε τρόπο να καταστείλετε αποτελεσματικά τις αντιδράσεις.
Αν η κυβέρνηση αποδειχθεί ανεπαρκής στην υλοποίησή του και η Ν.Δ. αποδυθεί σε άσφαιρους λαϊκισμούς, θα έχει ανοίξει ο δρόμος για την αποδόμηση του σημερινού πολιτικού κατεστημένου.
Αν η κυβέρνηση αποδειχθεί ανεπαρκής στην υλοποίησή του και η Ν.Δ., προκειμένου ν' αποκομίσει κομματικά οφέλη, παρασυρθεί σε λαϊκισμούς —που ξέρουμε ωστόσο ότι θα είναι προσεκτικοί, ώστε να μη βλάπτουν τα συμφέροντά μας, δηλαδή άσφαιροι—, τότε θα έχει ανοίξει ο δρόμος για να αντικαταστήσουμε τους σημερινούς υπηρέτες μας πολιτικούς με άλλους (τεχνοκράτες, μπορεί να τους πούμε) πιο ικανούς για την εξυπηρέτηση της τάξης μας.

4. Έτσι, ένα κείμενο ταξικό υπέρ της πλουτοκρατίας, δηλαδή τοξικό για τους εργαζόμενους (με την έννοια ότι δηλητηριάζει το ταξικό τους κριτήριο, εθίζοντάς τους σε κούφια λόγια, λόγια χωρίς πραγματικό αντίκρισμα), μετατρέπεται σε κείμενο ταξικό υπέρ της εργατικής τάξης ή, απλά, λέει τα πράγματα με τ' όνομά τους. Τόσο απλά…

5. Βρείτε οπωσδήποτε χρόνο 45 λεπτών για να παρακολουθήσετε ένα πολύ διδακτικό βίντεο με τίτλο «Το τραπεζικό σύστημα για αρχάριους. Πού οφείλεται η παγκόσμια οικονομική κρίση;» από τον ιστότοπο www.kepik.gr. Σας το συνιστώ εκθύμως, που λένε. Για τους όχι τόσο εξοικειωμένους με τους υπολογιστές, να πω ότι μπορείτε να διακόπτετε τη ροή του βίντεου (καλό, ε;), οσάκις δεν προλαβαίνετε να διαβάζετε τους (ελληνικούς) υπότιτλους, και να το ξαναξεκινάτε.