Τετάρτη, Μαρτίου 24, 2010

Η ώρα της (ορ)γής



Αντιγράφω από τα δύο τελευταία δελτία Τύπου του ελληνικού παραρτήματος του WWF, όπως δημοσιεύονται στον οικείο ιστότοπο www.wwf.gr:

1. Από το δελτίο Τύπου της Τετάρτης 24 Μαρτίου 2010:

Τα εθνικά χρέη των κρατών μελών επισκιάζουν το οικολογικό έλλειμμα της ΕΕ

Η οικονομική ανάκαμψη της Ευρώπης θα σταματήσει πριν καν ξεκινήσει, προειδοποιεί το WWF με αφορμή την Σύνοδο Κορυφής της 25-26ης Μαρτίου κατά την οποία οι συζητήσεις θα επικεντρωθούν στην μακροπρόθεσμη οικονομική στρατηγική «Ευρώπη 2020». Η Στρατηγική (συνέχεια της Στρατηγικής της Λισαβόνας) που αποσκοπεί να οδηγήσει στην ανάκαμψη της Ευρωπαϊκής οικονομίας κατά τα επόμενα 10 χρόνια επισημαίνει την ανάγκη για «έξυπνη, βιώσιμη και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξη». Όμως, στην μορφή που έχει διατυπωθεί αγνοεί την αξία της φύσης και την εξάρτηση της Ευρωπαϊκής οικονομίας από την προστασία και διατήρηση των φυσικών οικοσυστημάτων.

2. Από το δελτίο Τύπου της Δευτέρας 22 Μαρτίου 2010:

Η Ελλάδα στην πρώτη «τριάδα»[1] για την Ώρα της Γης 2010

Μόλις πέντε μέρες πριν από την Ώρα της Γης 2010 η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη τριάδα μεταξύ των χωρών με τη μεγαλύτερη συμμετοχή στην παγκόσμια αυτή δράση κατά της αλλαγής του κλίματος. Μπορούμε όμως ακόμα καλύτερα! Το Σάββατο 27 Μαρτίου 2010 στις 20:30 το βράδυ σβήνουμε ΟΛΟΙ τα φώτα για μία ώρα και μεταδίδουμε το μήνυμα για την αναγκαιότητα καταπολέμησης της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Αν, τώρα, δείτε αυτή την ώρα της οργής (20:30–21:30), το Σάββατο 27 Μαρτίου, φωτισμένο το σπίτι μου, να ξέρετε, θα είναι από τα λαμπάκια που μου 'χουν ανάψει οι οικολογούντες επαγγελματίες του WWF, μεταξύ άλλων και εξαιτίας της πρεμούρας τους για την (προς όφελος της πλουτοκρατίας) «οικονομική ανάκαμψη της Ευρώπης» μέσω της ευόδωσης της «Στρατηγικής της Λισαβόνας» και της επιτυχίας της «μακροπρόθεσμης οικονομικής στρατηγικής “Ευρώπη 2020”», όπως καταμαρτυρούν τα δικά τους κείμενα —σαν τα παραπάνω. Θέλει η πουτάνα να κρυφτεί, κι η χαρά δεν την αφήνει…

— — — — — — — — — — — — — — — — — — — —

[1]Άμα βρείτε τι δουλειά έχουν εδώ τα εισαγωγικά, πείτε το και σε μένα, σας παρακαλώ…